Verdens matvareprogram

Click to play video

En verden uten kontanter, en verden uten sult. 

Mastercard har samarbeidet med Verdens matvareprogram (WFP) siden 2012. Målet med samarbeidet er å støtte mennesker over hele verden med digitale innovasjoner for å bryte den onde sirkelen av sult og fattigdom.

Mastercard har omfattende kunnskap om elektroniske betalingssystemer, mens WFP gjør en internasjonal innsats for de befolkningsgruppene som er hardest rammet av sult. Samarbeidet kombinerer disse kunnskapene for å bekjempe underernæring effektivt der behovet er størst.

Samarbeidet gjør det mulig for både varemerker og forbrukere å gjøre større nytte og gi et verdifullt bidrag i kampen mot sult.

Samarbeidet bygger på to hjørnesteiner:

  • digital mat
  • integrerte donasjoner

Klikk her for å gi en direkte pengegave til Verdens matvareprogram og være med i kampen mot sult!

Digital mat

I samfunn der befolkningen ikke har råd til å kjøpe mat, kan WFP dele ut kontanter eller kuponger som kan løses inn i lokale butikker. Denne formen for matbistand kan noen ganger være billigere, raskere og mer fleksibel enn å gi matrasjoner.

Ofte gir deg også større valgfrihet og variasjon, samtidig som det støtter det lokale markedet. WFP benytter Mastercards tekniske kunnskap, løsninger og internasjonale utbredelse for å vurdere, styrke og utvide prosjektet for digital mat rundt om i verden.

Integrerte donasjoner

Mastercard benytter sitt nettverk, sine verktøy og sin markedsføringsekspertise for å gjøre det mulig for varemerker og forbrukere å drøfte og engasjere seg i problemet med sult rundt om i verden. Gjennom sitt nettverk av samarbeidspartnere, banker og forhandlere hjelper Mastercard WFP med å nå ut til både bedrifter og privatpersoner med innsamlinger og beslutningspåvirkning. Samarbeidet støtter også opprettelsen av en ny nettbasert infrastruktur som gjør det mulig for flere mennesker å donere ved hjelp av flere metoder, for eksempel hver gang de bruker kortet. Det kommer også til å gjøre det mulig for varemerker å integrere mekanismer for donasjon i sine produkter – inkludert muligheten til å donere i kassen.

Klikk her for å donere og være med i kampen mot sult!

Sitat

Ertharin Cousin 
Administrerende direktør for, WFP

«WFP er alltid på jakt etter innovative og bedre løsninger for distribusjon av matbistand og kreative måter å engasjere allmennheten i kampen mot sult på. Vårt samarbeid med Mastercard fremmer begge disse målene og vil til syvende og sist være nyttig for flere millioner av sultne og fattige rundt om i verden.»

Ajay Banga
Konsernsjef, Mastercard

«Hos Mastercard mener vi at godt samarbeid kan skape store muligheter, spennende initiativer og banebrytende opplevelser. Vårt samarbeid med WFP er et skritt i retning av oppfyllelse av en av de viktigste visjonene: en verden uten sult. Sammen vil vi benytte Mastercards ledende teknologi, innovasjon og ekspertise til å hjelpe samfunn og mennesker rundt om i verden. Dette er noe vi alle kan være stolte over.»

 

Ann Cairns
Direktør for internasjonale markeder, Mastercard

«Dette er et samarbeid mellom Mastercard, en global leder innen teknologi og betalingsløsninger, og WFP, en global leder innen matbistand, for å lansere et globalt initiativ med en sterk lokal tilstedeværelse. Vår visjon om en verden uten kontanter harmonerer perfekt med WFPs visjon om en verden uten sult. I dag har vi inngått et banebrytende samarbeid som vil sikre at vårt initiativ «Digital mat» kommer til å dekke behovene til verdens mest trengende.»

Vil du lese mer om WFP?