Mastercard - Global personvernerklæring

Ikrafttredelsesdato: 6/6/2019

Mastercard International Incorporated og dets tilknyttede selskaper (sammen kalt «Mastercard») respekterer ditt personvern.Denne globale personvernerklæringen beskriver hvilke typer personopplysninger vi samler inn, formålene vi samler den inn for og hvilke eksterne parter vi kan dele den med, samt hvilke tiltak vi utfører for å beskytte opplysningenes sikkerhet. Her kan du også lese om dine rettigheter og valgmuligheter med hensyn til dine personopplysninger og hvordan du kan kontakte oss vedrørende vår personvernpraksis.

Vær oppmerksom på at vi også opptrer på vegne av og under instruksjoner fra finansinstitusjoner, forhandlere og andre partnere som opptrer som behandlingsansvarlige, inkludert for behandling av betalingstransaksjoner. Vennligst sjekk deres respektive personvernerklæringer for mer informasjon om behandlingen av dine personopplysninger i disse sammenhengene.

Vår personvernpraksis kan variere i de ulike landene vi opererer i, for å gjenspeile lokal praksis og juridiske krav. Spesifikke personvernerklæringer kan gjelde for noen av våre produkter og tjenester. Gå til nettsiden eller den digitale tjenesten for det bestemte produktet eller tjenesten for å lære mer om personvern- og informasjonspraksis for det aktuelle produktet eller tjenesten.

TRUSTe TRUSTe


1. Personopplysninger vi kan innhente

«Personopplysninger» betyr alle opplysninger knyttet til en identifisert eller identifiserbar enkeltperson. Følgende er eksempler på personopplysninger: navn, e-postadresse, IP-adresse, personlig kontonummer og telefonnummer. Vi kan innhente følgende personopplysninger:

 • Transaksjonsinformasjon, for eksempel personlig kontonummer, brukerstedets navn og sted, dato og totalt transaksjonsbeløp og annen informasjon fra finansinstitusjoner eller brukersteder, når vi handler på deres vegne.
 • Informasjon om produkter og tjenester, for eksempel registrerings- og betalingsinformasjon, og programspesifikke opplysninger, når du ber om produkter eller tjenester direkte fra oss, eller når du deltar i markedsføringsprogrammer.
 • Bruk av nettsted, enhet og mobilapp, og lignende informasjon som innhentes automatisk, f.eks. gjennom informasjonskapsler og lignende teknologi.
 • Jobbsøknader og tilknyttet informasjon når du søker jobb hos oss.
 • Forretningskontaktinformasjon når du jobber for en av våre samarbeidspartnere.

I denne globale personvernerklæringen betyr «personopplysninger» alle opplysninger som er knyttet til en identifisert eller identifiserbar enkeltperson. Følgende er eksempler på personopplysninger: navn, e-postadresse, IP-adresse, personlig kontonummer og telefonnummer. Vi kan innhente ulike typer personopplysninger om deg i situasjonene som beskrives nedenfor.

Personopplysninger vi mottar fra finansinstitusjoner, brukersteder og andre samarbeidspartnere i forbindelse med Mastercards produkter eller tjenester

Som behandler av betalingstransaksjoner og leverandør av tilhørende tjenester, mottar vi en begrenset mengde opplysninger i forbindelse med betalingstransaksjonene dine, for eksempel ditt personlige kontonummer, brukerstedets navn og sted, dato og totalbeløpet for transaksjonen. Det er viktig å merke seg at vi vanligvis ikke trenger eller innhenter kortinnehaverens navn eller annen kontaktinformasjon for å behandle betalingstransaksjoner.

For enkelte produkter og tjenester vil dessuten dine finansinstitusjoner, brukerstedene der du gjennomfører en transaksjon eller andre samarbeidspartnere kunne gi oss mer informasjon om deg, eller vi kan innhente den direkte fra deg for å gi deg disse produktene og tjenestene på deres vegne, støtte deres virksomhet eller utføre behandlingsaktiviteter på deres vegne.

I de ovennevnte situasjonene handler vi på vegne av og med instruksjoner fra finansinstitusjoner, brukersteder og andre samarbeidspartnere som fungerer som behandlingsansvarlige. Med mindre annet er tillatt ved lov, behandler vi dine personopplysninger for å behandle betalingstransaksjoner eller for de formål som er avtalt mellom Mastercard og finansinstitusjoner, brukersteder og andre samarbeidspartnere. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger vises til deres respektive personvernretningslinjer.

Personopplysninger vi innhenter når vi leverer Mastercards produkter og tjenester direkte til deg

Mastercard kan gi produkter og tjenester direkte til deg, f.eks. markedsføringsprogrammer, belønningsprogrammer, e-lommebøker, forhåndsbetalte tjenester, lokaliserte varslingsprogrammer og biometriske autentiseringsverktøy. For å kunne dra nytte av ett eller flere av disse produktene og tjenestene kan du sende informasjon direkte til oss, på ulike måter, inkludert: (i) på våre nettsteder og digitale plattformer, (ii) som svar på markedsføring eller annen kommunikasjon, (iii) ved å registrere deg for et Mastercard-produkt eller -tjeneste, eller (iv) gjennom deltakelse i et tilbud, program eller kampanje.  Vi kan også innhente personopplysninger om deg gjennom din bruk av våre produkter eller tjenester, fra selskaper som bruker eller tilrettelegger for våre produkter eller tjenester, fra offentlig tilgjengelige kilder eller fra tredjeparter vi samarbeider med. Dine personopplysninger kan også sendes videre til oss av din finansinstitusjon, ditt brukersted eller andre samarbeidspartnere. 

Under finner du en oversikt over hvilke typer personopplysninger vi kan innhente i forbindelse med programmer vi tilbyr deg direkte. Hvert program er forskjellig, så hvis det er aktuelt, må du lese den aktuelle programspesifikke personvernerklæringen for mer informasjon om bruk av dine personopplysninger for det aktuelle programmet.

 • Registrerings- og betalingsinformasjon: Vi kan samle kontaktinformasjonen fra deg (f.eks. navn, e-postadresse, telefonnummer, faktura- eller fraktadresse), brukernavn og passord, alder, fødselsdato, kjønn og familiestatus, språkinnstillinger, personlig kontonummer, brukerstedets navn og sted, dato og totalbeløp for transaksjonene, kortets utløpsdato og kortbekreftelseskode.

 • Opplysninger vi behandler for å kunne gi deg programmet: Vi kan innhente ulike typer personopplysninger, avhengig av programmet. For eksempel vil programmer som er utformet for å tilby deg posisjonsbaserte tjenester vanligvis kreve at vi innhenter din adresse eller geografiske posisjon. På samme måte kan programmer som er utformet for å la deg autentisere, for eksempel med ansikts- eller fingeravtrykksgjenkjenning, kreve at vi behandler ditt bilde og/eller biometriske data. Alle disse programmene er frivillige, og personopplysningene dine innhentes bare hvis du abonnerer på slike programmer.

 • Øvrig informasjon du velger å oppgi: Du kan velge å oppgi annen informasjon, for eksempel ulike typer innhold (f.eks. fotografier, artikler, kommentarer), kontaktinformasjon til venner eller andre personer du vil at vi skal kontakte, innhold du gjør tilgjengelig via konti på sosiale medier eller medlemskap hos tredjeparter, eller andre opplysninger du vil dele med oss.

I tillegg kan vi innhente eller bruke personopplysninger til forebygging og overvåkning av bedrageri, risikostyring, tvisteløsning og andre relaterte formål. Slike opplysninger kan omfatte det personlige kontonummeret, brukerstedets navn og sted, dato og totalbeløp for transaksjonene, IP-adressen, svindelscore, posisjonsdata, informasjon om brukerstedet, varer kjøpt og informasjon om tvisten.Klikk her for ytterligere informasjon.

Personopplysninger vi innhenter fra din kontakt med Mastercards annonser, nettsteder, apper eller andre digitale aktiva

Vi, våre tjenesteleverandører og partnere kan innhente bestemte opplysninger om deg via automatiserte metoder som f.eks. informasjonskapsler og web beacons når du er i kontakt med våre annonser, mobilapper, nettsteder, nettsider eller andre digitale aktiva. Informasjonen vi innhenter på denne måten kan omfatte: IP-adresse, nettlesertype, operativsystem, mobilenhetsidentifikator, geografisk område, henvisende nettadresser og informasjon om utførte handlinger eller samspill med våre digitale aktiva. En informasjonskapsel er en tekstfil som legges på datamaskinens harddisk av en webserver. En «web beacon», også kjent som en Internett-tag, pikselmerke eller tom GIF, er en teknologi som hjelper oss med å identifisere når innholdet er blitt åpnet eller besøkt.

Vi bruker disse opplysningene til å forbedre våre nettbaserte produkter og tjenester ved å se hvor mange brukere som har tilgang til eller bruker våre nettbaserte produkter og tjenester, hvilket innhold, produkter og funksjoner i våre nettbaserte produkter og tjenester som er mest interessante for våre besøkende, hvilke typer tilbud kundene liker å se og hvordan våre nettbaserte produkter og tjenester presterer rent teknisk. Vi kan for eksempel bruke webanalysetjenester fra tredjeparter på våre nettsteder og mobilapper, for eksempel fra Adobe Omniture. Analyseleverandørene som administrerer disse tjenestene, bruker teknologier som informasjonskapsler og web beacons for å hjelpe oss med å analysere hvordan besøkende bruker nettstedene og appene.

Vi, våre tjenesteleverandører og samarbeidspartnere kan også innhente opplysninger om deg i forbindelse med våre markedsføringsaktiviteter, inkludert tilbud, konkurranser, lotterier og kampanjer. Opplysningene som innhentes til slike formål, kan omfatte kontaktopplysninger (f.eks. navn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer), elektroniske identifikasjonsdata (f.eks. brukernavn, passord, sikkerhetsspørsmål, IP-adresse) og opplysninger innhentet i forbindelse med nettbaserte markedsføringsprogrammer (for eksempel personlige egenskaper, livsvaner, forbruksvaner, interesser, posisjonsdata og stemme- og bildeopptak).

Vi, våre tjenesteleverandører og samarbeidspartnere kan også innhente opplysninger om deg for å gi deg innhold og reklame som er tilpasset dine individuelle interesser. Opplysningene som hentes inn for slike formål, kan inneholde detaljer om slike ting som de bestemte sidene eller annonsene du ser på på våre nettsteder og apper, og handlingene du utfører på våre nettsteder og apper.

I tillegg inkluderer noen av våre nettbaserte produkter og tjenester avansert teknologi for forebygging av svindel ved bruk av atferdsbasert data, for eksempel tastetrykk-tid, enhetens akselerometer, rulleposisjon og museplassering.

Når det er nødvendig i henhold til gjeldende lov, innhenter vi ditt samtykke før vi begynner å bruke ovennevnte automatiserte midler, og før vi sender deg markedsføringskommunikasjon, spesialtilpasset innhold og reklame.

Se avsnittet «Dine rettigheter og valgmuligheter» i denne personvernerklæringen for å lære mer om hvilke valg du har.

Fordi det ikke ennå er konsensus om hvordan bedrifter skal besvare nettleserbaserte Do Not Track («DNT»)-mekanismer, besvarer ikke Mastercard nettleserbaserte DNT-signaler på nåværende tidspunkt. For å lese mer om sporingssignaler i nettleseren og DNT, kan du gå til http://www.allaboutdnt.com

Personopplysninger vi innhenter når du søker jobb hos oss

Hvis du søker en jobb hos Mastercard, kan vi innhente personopplysninger fra dine jobbsøknader på vår karrierenettsted, for eksempel kontaktinformasjon (inkludert navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer), jobbhistorie, CV, kontaktinformasjon om dine referanser og andre personopplysninger du velger å sende sammen med søknaden din.

Personopplysninger vi innhenter i forbindelse med forretningsforholdet mellom en finansinstitusjon, et brukersted eller annen enhet og Mastercard

Vi kan innhente personopplysninger fra personer som jobber for en av våre samarbeidspartnere (inkludert finansinstitusjoner, brukersteder, kunder, leverandører, brukersteder, selgere og andre samarbeidspartnere), inkludert navn, jobbtittel, avdeling og navn på organisasjon, e-post og postadresser, virksomhetens telefonnummer, svar på sikkerhetsspørsmål, sikkerhetspassord og andre legitimasjonsbeskrivelser. Vi kan bruke disse opplysningene til å tilby produkter og tjenester direkte til finansinstitusjoner, bedriftskunder, brukersteder, kunder og samarbeidspartnere for å administrere våre forretningsforhold og økonomisk rapportering, for franchiseutvikling og integritet, for markedsføring og for å overholde gjeldende lover, samt for regnskaps-, revisjons- og faktureringsformål.

Vis sammendrag

2. Slik kan vi bruke personopplysningene dine

Vi kan bruke personopplysningene dine til å:

 • Behandle dine betalingstransaksjoner.
 • Beskytte mot og hindre svindel og andre juridiske eller informasjonsrelaterte sikkerhetsrisikoer.
 •  Levere og kommunisere med deg om produkter og tjenester som tilbys av Mastercard, finansinstitusjoner, brukersteder og samarbeidspartnere.
 •  Gi deg personlige tjenester og anbefalinger.
 • Operere, evaluere og forbedre vår virksomhet, inkludert anonymisering og analyse.
 • Behandle din jobbsøknad.
 • Andre formål som vi gir spesifikke varsler om på tidspunktet for innhenting, og som ellers er autorisert eller lovpålagt.

Hvis du er i EØS-området eller Sveits, vil vi bare bruke personopplysningene dine med ditt samtykke, i den grad det er nødvendig for å levere produkter og tjenester til deg, overholde juridiske forpliktelser, eller når det finnes legitime og overordnede interesser som krever slik bruk.

Vi kan bruke personopplysninger vi innhenter om deg til å

 • Behandle dine betalingstransaksjoner (inkludert autorisering, clearing, tilbakeføring av beløp og andre relaterte tvisteløsningsaktiviteter).
 • Beskytte mot og forhindre svindel, uautoriserte transaksjoner, krav og andre forpliktelser, og administrere risikoeksponering og franchisekvalitet med hensyn til integriteten og sikkerheten til våre betalingsnettverk.
 • Opprette og administrere eventuelle konti du måtte ha hos oss, bekrefte identiteten din, yte tjenester for deg og svare på dine henvendelser.
 • Tilveiebringe, administrere og kommunisere med deg om produkter, tjenester, tilbud, programmer og kampanjer fra Mastercard, finansinstitusjoner, brukersteder og samarbeidspartnere (inkludert konkurranser, lotterier og andre markedsføringsaktiviteter). Hvis du oppgir telefonnummeret ditt, kan vi kontakte deg ved hjelp av et automatisk telefonoppringningssystem, i den utstrekning det er tillatt i henhold til gjeldende lov.
 • Opprette og publisere forretningskataloger (som kan omfatte kontaktinformasjon for virksomheter).
 • Drive, evaluere og forbedre vår virksomhet (inkludert ved utvikling av nye produkter og tjenester, f.eks. nye programmer som skal gjøre det enklere for kortinnehavere å betale med Mastercard-kort basert på informasjon som angir hvilke funksjoner du og våre kunder kan ha interesse av, eller produkter som er utviklet for å forbedre sikkerheten for betalingstransaksjoner; administrere vår kommunikasjon; fastslå effektiviteten av og optimere vår annonsering; analysering av våre produkter, tjenester, nettsteder, mobilapplikasjoner og andre digitale aktiva for å gjøre dem mer funksjonelle; og utføre due diligence-gjennomganger, regnskapsføring, bokettersyn, fakturering, avstemming og innkreving).
 • Gi deg personlige tjenester og anbefalinger. Vi kan bl.a. bruke dine personopplysninger som f.eks. din e-postadresse og din bruk av nettstedet vårt for å analysere dine preferanser, interesser og oppførsel, for å kunne gi deg skreddersydd innhold og de mest relevante tilbudene, anbefalingene og e-postkommunikasjonen om et spesifikt produkt fra Mastercard, finansinstitusjoner, brukersteder og samarbeidspartnere.
 • Anonymisere personopplysninger og utarbeide og levere aggregerte datarapporter som viser anonymisert informasjon (inkludert kompileringer, analyser, analytiske og prediktive modeller og regler og andre aggregerte rapporter) for å gi råd til våre finansinstitusjoner, brukersteder og andre kunder og partnere om tidligere og potensielle fremtidige mønstre for forbuk, svindel og annen innsikt som kan hentes ut fra disse opplysningene.
 • Evaluere din interesse for ansettelse og kontakte deg om mulig ansettelse hos Mastercard.
 • Håndheve våre brukervilkår eller som nødvendig for å opprette, utøve og forsvare juridiske rettigheter.
 • Når det kreves iht. gjeldende lover og forskrifter, blant annet for å overholde kravene om å kjenne sine kunder, anti-hvitvasking, anti-korrupsjon og sanksjonsundersøkelser, eller på anmodning fra en juridisk prosess, rettshåndhevelse eller myndighet som har eller hevder jurisdiksjon over Mastercard eller Mastercards tilknyttede selskaper.
 • Overholde industristandarder og våre retningslinjer.
 • Til andre formål som vi gir spesifikke varsler om på tidspunktet for innhenting.

Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, behandler vi kun dine personopplysninger for de ovennevnte formål når vi har et gyldig juridisk grunnlag for behandlingen, herunder hvis:

 • Du samtykker i bruken av dine personopplysninger. For eksempel kan vi be om ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler eller lignende teknologier, sende deg markedsføringskommunikasjon eller tilpasse våre tilbud, eller til å behandle personopplysninger som under gjeldende lov anses som sensitive.
 • Vi trenger dine personopplysninger for å kunne levere produkter og tjenester til deg, eller for å svare på dine henvendelser.
 • Behandlingen er nødvendig for å overholde en juridisk forpliktelser eller andre regulatoriske forpliktelser, for eksempel for å hindre og overvåke svindel i betalingstransaksjoner.
 • Vi, eller en tredjepart, har en legitim interesse av å bruke personopplysningene dine, for eksempel for å sikre og forbedre sikkerheten og ytelsen i våre produkter og tjenester, beskytte mot og hindre svindel og for å anonymisere personopplysninger og utføre dataanalyser.

Vi vil ikke underlegge deg en beslutning basert utelukkende på automatisert behandling som medfører juridiske konsekvenser for deg eller på lignende måte påvirker deg, med mindre du uttrykkelig har samtykket i behandlingen, behandlingen er nødvendig for å inngå eller oppfylle av en kontrakt mellom deg og Mastercard, eller når vi er lovpålagt å bruke dine personopplysninger på denne måten, for eksempel for å forhindre svindel.

Hvis du gir oss noen opplysninger eller materiale knyttet til en annen person, må du sørge for at delingen med oss og vår videre bruk som opplyst til deg, til enhver tid er i tråd med gjeldende lover. Du bør for eksempel informere personen om behandlingen av hans eller hennes personopplysninger og innhente eventuelle samtykker som kreves etter gjeldende lover.

Vis sammendrag

3. Slik deler vi personopplysningene dine

Vi kan dele personopplysninger med:

 • Mastercards hovedkontor i USA, våre tilknyttede selskaper og andre enheter innen Mastercard-konsernet.
 • Tjenestetilbydere som handler på våre vegne.
 • Andre deltakere i betalings-økosystemet, inkludert finansinstitusjoner og brukersteder.
 • Tredjeparter, for overvåkning og forebygging av svindel, eller til andre lovpålagte formål.
 • Tredjeparter hvis funksjoner du bruker i forbindelse med våre produkter og tjenester, eller med ditt samtykke.
 • Andre enheter når gjeldende lov krever det, eller ved salg eller overføring av vår virksomhet eller eiendeler.

Vi vil ikke selge eller på andre måter dele personopplysninger vi innhenter om deg, annet enn som beskrevet i vår personvernerklæring, som meddelt deg på datainnhentingstidspunktet, eller som beskrevet i vår programspesifikke personvernerklæring.

Vi overfører personopplysninger globalt innenfor Mastercard-konsernet med tilknyttede selskaper, i samsvar med vilkårene i denne globale personvernerklæringen, eller som ellers angitt på datainnhentingstidspunktet.  Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, overfører vi dine personopplysninger i samsvar med Mastercards bindende konsernregler, som du finner her.

Vi kan også dele dine personopplysninger:

 • Med finansinstitusjoner og andre enheter som utsteder betalingskort eller brukersteder, for å behandle betalingstransaksjoner og utføre andre aktiviteter du ber om.

 • Med enheter som samarbeider med Mastercard eller bistår Mastercard i å levere sine produkter og tjenester, inkludert forebygging og overvåking av svindel, og tredjeparters identifikasjonstjenester, for å ivareta sikkerheten for transaksjoner og vårt betalingsbehandlingssystem.

 • Når vi fungerer som tjenesteleverandør for tredjeparter og gir dem personopplysninger som vi behandler på deres vegne.

 • Med våre tjenesteleverandører som utfører tjenester på våre vegne, for de formålene som er beskrevet i denne globale personvernerklæringen (eller i gjeldende programspesifikke personvernerklæring). Vi krever at disse tjenesteleverandørene gjennom kontrakt utelukkende behandler personopplysninger i samsvar med våre anvisninger og i den grad det er nødvendig for å utføre tjenester på våre vegne eller i samsvar med gjeldende lov. Vi krever også at de skal ivareta sikkerheten og konfidensialiteten til personopplysningene de behandler på våre vegne, ved å gjennomføre hensiktsmessige tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger og konfidensialitetsforpliktelser som binder ansatte med tilgang til personlig informasjon.

 • Med tredjeparter hvis funksjoner du bruker i forbindelse med våre produkter og tjenester, herunder sosiale nettverk.

 • Med andre tredjeparter, med ditt samtykke.

 • I henhold til gjeldende lov eller juridisk prosess, eller når vi mener at deling er nødvendig for å beskytte enkeltpersoners vitale interesser, for å overholde våre vilkår, hindre at Mastercard påføres skade eller økonomisk tap, eller i forbindelse med en etterforskning av mistenkt eller faktisk svindel eller ulovlig aktivitet.

 • Dersom vi selger eller overfører hele eller deler av vår virksomhet eller eiendeler. Dersom et slikt salg eller en slik overføring forekommer, vil vi gjøre det som med rimelighet kan forventes for å veilede overtakeren i bruken av personopplysningene du har gitt oss på en måte som er i samsvar med vår globale personvernerklæring. Etter et slikt salg eller overføring, kan du kontakte enheten vi overførte personopplysningene dine til, dersom du har spørsmål om behandlingen av nevnte informasjon.

Vis sammendrag

4. Dine rettigheter og valgmuligheter

Avhengig av hvilket land du er hjemmehørende i, vil du ha rett eler mulighet til å :

 • Velge å nekte innhenting eller bruk av deler av personopplysningene dine, inkludert bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi, bruk av dine personopplysninger i markedsføringsøyemed og anonymisering av personopplysningene for dataanalyse
 • Få adgang til dine personopplysninger, rette opp i disse, begrense eller nekte behandlingen av disse, eller be om at personopplysninger slettes.
 • Motta personopplysningene du har gitt oss for å overføre dem til et annet selskap.
 • Trekke tilbake eventuelle samtykker.
 • Hvis aktuelt, sende en klage til tilsynsmyndigheten.

Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, kan du utøve dine rettigheter på Mastercards «My Data Center»-portal. Du kan også sende en forespørsel som beskrevet i avsnittet « Slik kontakter du oss » under.

Hvis du befinner deg utenfor EØS-området eller Sveits, kan du sende en forespørsel som beskrevet i avsnittet «Slik kontakter du oss» under.

Du har enkelte rettigheter med hensyn til personopplysningene vi opprettholder om deg, og bestemte valg om hvilke personopplysninger vi innhenter fra deg, hvordan vi bruker dem og hvordan vi kommuniserer med deg.

Du kan velge:

 • Å ikke gi personopplysninger til Mastercard ved å avstå fra å gjennomføre betalingstransaksjoner eller fra å sende personopplysninger direkte til oss. Når vi innhenter personopplysninger fra deg, angir vi om og hvorfor det er nødvendig at vi mottar disse, samt eventuelle følger hvis det ikke gjøres. Hvis du ikke oppgir personopplysninger, vil du kanskje ikke kunne dra nytte av Mastercards fullstendige utvalg av produkter og tjenester, og vi vil kanskje ikke kunne gi deg Mastercards produkter og tjenester hvis disse opplysningene er nødvendige for at vi kan gjøre det, eller hvis vi er juridisk pålagt å innhente dem i forbindelse med levering av slike produkter eller tjenester.

 • Å velge bort innhenting og bruk av bestemte opplysninger som vi innhenter om deg automatisk når du besøker våre nettsteder eller bruker våre apper. I enkelte jurisdiksjoner kan du utøve ditt valg om bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi ved hjelp av Cookie Consent-verktøyet, som du ser nederst til høyre på Mastercards nettsteder. Nettleseren din kan fortelle deg hvordan du kan bli varslet om og velge bort bestemte typer informasjonskapsler fra enheten din. Merk at uten visse informasjonskapsler vil du kanskje ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedene, appene eller tjenestene. 

 • Å velge bort spesifikk bruk av opplysninger som vi innhenter om deg automatisk når du besøker tredjeparters nettsteder eller når du samhandler med våre annonser. Vi kan bruke tjenestetilbydere for å vise annonser på slike tredjeparters nettsteder. Disse annonsene kan være tilpasset og vist basert på bruk av data som vi og våre samarbeidspartnere har innhentet på våre nettsteder og apper. I tillegg kan enkelte av våre tjenesteleverandører og samarbeidspartnere innhente informasjon om dine aktiviteter på nett over tid, og på tvers av tredjepartsnettsteder, for å tilpasse og vise disse annonsene. Mastercard-annonser leveres iblant med ikoner som hjelper kunder til å (i) lære mer om hvordan deres opplysninger brukes og (ii) utøve valg de kan ha i forbindelse med bruken av deres opplysninger. Klikk her, eller, hvis aktuelt, på ikonet i de tilpassede annonsene for å lese om muligheten for å velge bort eller begrense bruken av din nettadferd i annonseøyemed.

 • Å be oss om å ikke sende deg e-poster med markedsføringsmateriale, ved å klikke på abonnementslenken i e-postene du mottar fra oss, eller ved å kontakte oss som angitt nedenfor. Du kan også velge å ikke motta e-poster med markedsføringsmateriale fra Mastercard ved å klikke her.

 • Å velge bort anonymisering av dine personopplysninger for å utføre dataanalyse ved å klikke her.

I enkelte jurisdiksjoner kan du ha rett til å:

 • Be om adgang til og motta informasjon om personopplysninger vi innehar om deg, oppdatere og rette opp unøyaktigheter i personopplysningene, begrense eller motsi deg behandling av personopplysningene, få opplysninger anonymisert eller slettet, etter behov, eller utøve dine rettigheter til dataportabilitet for å enkelt kunne overføre personopplysningene dine til et annet selskap. I tillegg kan du også ha rett til å levere en klage til en tilsynsmyndighet, inkludert i ditt bostedsland, arbeidssted eller der en hendelse fant sted.

 • Trekke tilbake eventuelle samtykker du tidligere har gitt oss for behandling av dine personopplysninger, når som helst og uten omkostninger. Vi vil bruke dine preferanser fremover, og dette vil ikke påvirke lovligheten i behandlingen før du trekker tilbake samtykket.

Du kan velge å avstå fra bestemt behandling av personopplysningene dine, f.eks. via vår «personvern-valg» nettside

Disse rettighetene kan i enkelte tilfeller begrenses av lokale lovkrav. 

Du kan oppdatere dine preferanser, be oss om å fjerne opplysningene dine fra adresselistene våre eller levere en forespørsel om å utøve dine rettigheter etter gjeldende lov, ved å kontakte oss som angitt i avsnittet «Slik kontakter du oss» under. Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, kan du i tillegg til å konate oss som angitt i avsnittet «Slik kontakter du oss» benytte deg av «My Data Center» portalen for å hjelpe deg med å utøve dine rettigheter.

Hvis du befinner deg utenfor EØS eller Sveits, kontakt oss som angitt i «Slik kontakter du oss» seksjonen nedenfor for å hjelpe deg med utøvelsen av dine rettigheter.

Hvis vi ikke klarer å leve opp til dine forventninger i vår behandling av dine personopplysninger, eller hvis du vil klage på vår personvernpraksis, ber vi om at du forteller oss om det, fordi vi da kan rette opp problemet. For at vi skal kunne behandle forespørselen, må du oppgi fullstendig informasjon om problemet. Vi prøver å gjennomgå og besvare alle klager innen rimelig tid og i henhold til gjeldende lov.

For å lære mer om APEC sertifisering og få tilgang til Tvisteløsning, vennligst klikk på TRUSTe ikonet.

Vis sammendrag

5. Dataoverføringer

Mastercard er et globalt foretak. Vi kan overføre dine personopplysninger til USA og andre land som kanskje ikke har de samme databeskyttelseslovene som det landet der du opprinnelig ga informasjonen, men vi vil beskytte personopplysningene dine i samsvar med denne globale personvernerklæringen, eller som opplyst til deg.

Hvis du befinner deg i EØS-området, vil vi behandle personopplysningene dine i samsvar med våre bindende konsernregler og andre mekanismer for dataoverføring.

Mastercards personvernpolicy slik den er beskrevet i denne personvernerklæringen er i samsvar med APECs grenseoverskridende personvernsystem. APEC CBPR systemet gir et rammeverk for organisasjoner for å sikre beskyttelse av personopplysninger som overføres mellom økonomier som deltar i APEC. Du finner mer informasjon om APEC rammeverket her: http://www.apec.org/Groups/Committee-on-Trade-and-Investment/~/media/Files/Groups/ECSG/CBPR/CBPR-PoliciesRulesGuidelines.ashx

Mastercard er et globalt foretak. Vi kan overføre personopplysningene vi innhenter om deg til mottakere i land utenfor ditt eget, inkludert i USA, der vi har hovedkontor. Disse landene har ikke nødvendigvis de samme databeskyttelseslovene som det landet der du opprinnelig ga opplysningene. Når vi overfører dine personopplysninger til andre land, vil vi beskytte opplysningene som beskrevet i denne globale personvernerklæringen, som beskrevet for deg på datainnhentingstidspunktet, eller som beskrevet i vår programspesifikke personvernerklæring.

Vi overholder gjeldende lovkrav som sikrer tilstrekkelige garantier for overføring av personopplysninger til land utenfor det landet du befinner deg i. Spesifikt har vi etablert og implementert et sett med bindende konsernregler («BCR») som i henhold til personvernmyndighetene i EØS sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for de personopplysningene vi behandler globalt. Du finner et eksemplar av våre BCR her. Vi kan også overføre personopplysninger til land som har truffet beslutninger om tilstrekkelig beskyttelsesnivå, bruke kontraktmessig beskyttelse for overføring av personopplysninger til tredjeparter, f.eks. EU-kommisjonens standardvilkår eller tilsvarende iht. gjeldende lov, eller benytte oss av tredjeparters sertifisering iht. Privacy Shield Frameworks for EU-USA eller Sveits-USA, hvis aktuelt. Du kan kontakte oss som angitt i avsnittet « Slik kontakter du oss » under for å få et eksemplar av garantiene vi bruker for overføring av personopplysninger utenfor EØS-området.

I tillegg er Mastercards personvernpolicy slik den er beskrevet i denne personvernerklæringen i samsvar med APEC grenseoverskridende personvernsystem. APEC CBPR systemet gir et rammeverk for organisasjoner for å sikre beskyttelse av personopplysninger som overføres mellom økonomier som deltar i APEC. Du finner mer informasjon om APEC rammeverket her: http://www.apec.org/Groups/Committee-on-Trade-and-Investment/~/media/Files/Groups/ECSG/CBPR/CBPR-PoliciesRulesGuidelines.ashx

Vis sammendrag

6. Slik beskytter vi personopplysningene dine

Vi tar de nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger, og vi beholder dem bare i en begrenset periode.

Vi i Mastercard tar personvernopplysningers sikkerhet på alvor. Vi gjør det vi kan for å beskytte opplysningene vi innhenter. Vi opprettholder administrative, tekniske og fysiske sikkerhetstiltak som er utviklet for å beskytte personopplysningene du gir oss eller som vi innhenter, mot utilsiktet, ulovlig eller uautorisert ødeleggelse, tap, endring, tilgang, deling eller bruk. Vi bruker SSL-kryptering på flere av våre nettsteder som vi overfører visse personopplysninger fra.

Vi tar også tiltak for å slette personopplysningene dine eller beholde dem på en måte som gjør at de ikke kan identifisere deg når disse opplysningene ikke lenger er nødvendige for de formål vi behandler dem for, med mindre loven krever at vi beholder opplysningene utover dette. Ved fastsettelse av oppbevaringsperioden tar vi hensyn til ulike kriterier, for eksempel typen produkter og tjenester forespurt av eller gitt til deg, type og lengden av vårt forhold til deg, mulig gjenopptak av din bruk av våre produkter eller tjenester, effekten på tjenestene vi gir deg hvis vi sletter opplysninger fra eller om deg, lovpålagte lagringsperioder foreldelsesloven.

Vis sammendrag

7. Funksjoner og lenker til andre nettsteder

Du kan velge å bruke bestemte funksjoner som vi samarbeider om med andre enheter som drives uavhengig av Mastercard, for eksempel sosiale medier og nettsteder tilhørende tredjeparter. Vi er ikke ansvarlig for innholdet, din bruk av eller personvernpraksisen på slike nettsteder

Våre nettsteder kan inneholde lenker til andre nettsteder, for enkelhets skyld og til informasjon. Vi kan også la deg velge bestemte funksjoner som vi samarbeider med andre enheter om. Disse nettstedene og funksjonene, som kan omfatte sosiale nettverk og geolokasjonsverktøy, drives uavhengig av Mastercard og er tydelig identifisert som sådan. De kan ha sine egne personvernerklæringer eller personvernretningslinjer, og vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom disse. I den grad et nettsted eller en funksjon det lenkes til og som du besøker eller bruker ikke eies eller kontrolleres av Mastercard, er vi ikke ansvarlig for innholdet deri, bruk av nettstedene eller personvernpraksisen for nettstedene.

Mastercard tilbyr deg muligheten til å dele, lenke til eller nevne ting på sosiale medier om Mastercards produkter og tjenester.  Du kan for eksempel «like» et tilbud via Facebook-kontoen din, eller «tweete» et tilbud gjennom Twitter. Du kan også velge å bruke bestemte funksjoner på nettstedene våre, som du får tilgang til gjennom andre enheter, eller der vi samarbeider med andre enheter, som ikke ellers er tilknyttet Mastercard. Disse funksjonene, inkludert geolokasjonsverktøy, drives av tredjeparter og er tydelig identifisert som sådan. Tilbydere av sosiale medier som f.eks. Facebook og Twitter, og disse andre tredjepartene, er uavhengige av Mastercard og har ikke nødvendigvis de samme retningslinjene som Mastercard når det gjelder personvern. Hvis du velger å bruke tjenestene deres, bør du verifisere personvernerklæringene deres. Mastercard kan ikke holdes ansvarlig for innholdet i, bruken av eller personvernpraksisen for verktøyene på disse sosiale mediene, appene eller tredjeparters nettsteder.

Vis sammendrag

8. Oppdateringer av denne globale personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen kan oppdateres fra tid til annen for å gjenspeile endringer i vår personvernpraksis.

Denne globale personvernerklæringen kan oppdateres fra tid til annen, for å gjenspeile endringer i vår personvernpraksis. Vi vil publisere et tydelig varsel på relevante nettsteder for å varsle deg om vesentlige og materielle endringer i vår globale personvernerklæring og angi øverst når den sist ble oppdatert. Vi vil varsle om endringer før de gjøres gjeldende. Hvis vi oppdaterer den globale personvernerklæringen, vil vi under visse omstendigheter kunne be om ditt samtykke.

Vis sammendrag

9. Slik kontakter du oss

Du kan sende en e-post til oss og vår personvernrådgiver på privacyanddataprotection@mastercard.com. Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, er Mastercard Europe SA behandlingsansvarlig, og du kan sende din forespørsel om å utøve dine rettigheter til dine personopplysninger gjennom Mastercards «My Data Center»-Portalen.

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller klager vedrørende denne globale personvernerklæringen og vår personvernpraksis, eller hvis du vil oppdatere personverninnstillingene dine, kan du sende oss en e-post på:  privacyanddataprotection@mastercard.com, eller skrive til:

Global Privacy Officer
Mastercard International Incorporated
2000 Purchase Street
Purchase, New York 10577
USA

Hvis du befinner deg i EØS-området eller Sveits, er det Mastercard Europe SA som er ansvarlig for å behandle personopplysningene dine. Du kan sende din forespørsel om å utøve dine rettigheter til personopplysningene dine via Mastercards «My Data Center»-portal, eller sende en e-post til: privacyanddataprotection@mastercard.com, eller skrive til:

Personvernrådgiver (Data Protection Officer)
Mastercard Europe S.A.
Chaussée de Tervuren 198A
B-1410 Waterloo
Belgia

For henvendelser vedrørende Mastercard-kortet og dine kjøp bør du kontakte din finansinstitusjon eller brukersted. Du finner mer informasjon om hvordan du kontakter dem på deres nettsteder.

Vis sammendrag